Последни Рецепти
Последни Статии

Виенски козунак

Добавено в Наши гости, Тестени ястия и прибавки

Добави към моето меню

Виенски козунак
Рецепта Dima Markova

kozunak vienski
Козунак, лесен за приготвяне

Продукти
1 кг брашно
1 пакетче мая (1 опаковка от 42 г)
1 ч.ч. захар
80 г масло
80 мл олио
5 яйца
250 мл прясно мляко
1 ванилия
1 лимон, настъргана кора
1 ч.ч. стафиди
1 ч.ч. ядки – орехи или бадеми, лешници

kozunak
Рецепта за виенски козунак
• Брашното се пресява и към него се добавят / маята разтворена с малко млеко и захар оставяна да втаса 20 мин/ яйцата и захарта добре разбита (които има машина за хляб може да ползва програмата за месене и втасване) Добавя се и мазнината малко по малко да се освои от тестото
• След като се омеси се оставя да втаса поне 1 час
• Тестото е за 2 козунака разделя се на 2 части по 3 топки и се оформя като за руло навива се и се сплитата плитки Поставят се в подходящи форми и пак втасват за 1 час
• Пекат се в загрята фурна 200 градуса, може и на 190 гр само че става по бавно, проверяват се с клечка за зъби да не остава тесто по нея

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории