Крем пита
Добави към моето меню
Крем пита
Рецепта Изабел Атанасова
Продукти
1 пакет кори за баница
150 г масло
За крема
1л. прясно мляко
4 жълтъка
125 г масло
5 с.л. брашно с връх,
1 пакетче ванилия
7- с.л. захар на вкус.
За глазурата
4 белтъка
7 с.л. захар
щипка сол
Приготвяне
• Накъсвам корите и поръсвам с разтопеното масло и така докато свършат.
• Пекат се до златисто, препечен вид.
• Отсипваме от млякото 100 мл.,а останалото слагаме на котлона да заври.
• Разбиваме жълтъците,ванилията, захарта и брашното и млякото.
• Получената смес добавяме към млякото и бъркаме докато се сгъсти. След като го свалим от котлона добавяме и маслото.
• Заливаме корите с готовия крем.Оставяме го да изстива и през това време си приготвяме глазурата.
• Разбиваме белтъците на пухкав сняг и ги изсипваме върху крема.
• Слагаме питата на загрята на 200 C фурна само да покафенеят белтъците.