Крем “Шантили”
Добави към моето меню
Крем “Шантили”
Вкусен крем за торта, за еклери, с бутер тесто, а защо не и поднесен и с плодове
Продукти
800 мл прясно мляко
5 жълтъка
160 г захар
120 г брашно
500 мл течна сладкарска сметана
1 ванилия
Начин на приготвяне
• Жълтъците се разбиват със захарта (може и в тенджерата в която ще се свари крема)
• Добавя се брашното и на тънка прясното мляко
• Кремът се вари се на тих огън при непрекъснато бъркане докато се сгъсти
• Кремът се оставя да се охлади
• Сметаната се разбива и се прибавя към охладения крем
• Разбърква се с лъжица много внимателни, с леки движения отдолу нагоре, за да не спадне сметаната