Богата крем супа
Добави към моето меню
Богата крем супа
Краят на есента е сезонът на крем супите – още ги има зеленчуците от градината и вече е студено. Затова топлата супа и препчената филийка (кротоните) са една от любимите рецепти за неделя обед
1 картоф, по-голям
1 голям морков
няколко розички карамфил
няколко розички броколи
2 скилидки чесън
1 малка глава кромид лук
200 мл прясно мляко
1 ч.л. краве масло
смлян черен пипер и сол на вкус
* Зеленчуците се измиват и картофът, морковът и карфиолът се заливат със студена вода и се слагат да се сварят. Когато са готови се добавя броколито. Отстранява се от огъня. Зеленчуците се отцеждат и се оставя леко да се охладят
* В тиган се загрява олиото и се добавят нарязания на ситно лук и скилидки чесън. Когато станат златисти се прибавят при зеленчуците
* В блендер се слагат част от зеленчуците и хладкото мляко, на пулс докато стане на пюре и така се добавят всичките зеленчуци. Връщат се в тенджерата и се долива толкова зеленчуков бульон за да се получи желаната гъстота
* Когато супата заври се отстранява от огъня и се подправя със смлян черен пипер и сол на вкус
* Поднася се с препечени ръжен филийки или кротони.
Да ви е сладко!