Последни Рецепти
Последни Статии

Крушите предпазват от махмурлук

Добавено в Любопитно

Добави към моето меню

Крушите предпазват от махмурлук
Обичате ли круши? Този сладък и сочен плод, който може да намерим през цялата година в магазина, понижават нивото на холестерола, предпазват от запек и притежават противовъзпалителни свойства. И ако това вече ни е познато, новината е, че крушите помагат при махмурлук.

krushite

Австралийски учени установиха, че крушите имат свойството да предпазват от тежък махмурлук, тъй като понижават алкохолното съдържание в кръвта на препилия, съобщава в. “Ню ейдж”.
Екипът на проф. Мани Ноукс от Националния институт за здравословно хранене провел задълбочени изследвания на този плод и стигнал до изненадващи открития, сред които и това, че полезното антимахмурлийско свойство на крушите се проявява, ако плодовете бъдат консумирани непосредствено преди запоя, а не след него.
Ако човек вече страда от типичното главоболия и гадене след прекаляването с алкохола, всякакво поемане на натурални сокове от круша би било безполезно.
Според проф. Ноукс подобни напитки ще се превърнат в продукта на бъдещето, ако хората знаят как да ги използват преди алкохолна консумация.

Източник: БТА

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории