Последни Рецепти
Последни Статии

добър кръчмар

Добавено в Любопитно

Добави към моето меню

Не може да си добър кръчмар, ако не знаеш какво да предложиш на гостите според националността. До този извод са стигнали ветераните сред ресторантьорите в Албена.
Например руснаците са луди по таратора. “Студената супа” за тях е сред най-хубавите неща в България заедно с дините. Рибните блюда също са сред любимите неща на сънародниците на Путин. Те наблягат много и на тестените изделия.

Младите германци пък предпочитат да похапват полуфабрикати. Те си поръчват предимно пилешки хапки, спагети, лазаня, различни видове колбаси. За разлика от тях германците от предното поколение обичат да експериментират и да опитват непознати неща. Те поръчват ястия, които не присъстват в немската кухня. Тъй като не ядат хляб, картофите – пържени, варени, на пюре и във всякаква друга форма, задължително присъстват в менюто им.

Английската закуска пък е задължителна за гостите от Великобритания и Ирландия. Сутринта те не пропускат бекона, варения сух фасул, печените домати и яйцата. Англичаните си падат по месата – телешко, пилешко, пуешко, които предпочитат да гарнират с боб и гъби.
Ирландците пък ги предпочитат по-мазни.

Телешкото и пилешкото са сред любимите ястия на френските туристи в Албена. В менюто им присъстват много сирена, а без кроасани не могат на закуска.

Италианците не обичат много да се отклоняват от традиционната си кухня и наблягат на равеоли, спагети, канелоти. Обичат да похапват и телешко, и риба, гарнирани с бели и червени вина.

Българите продължават да наблягат на скарата.

Близки по вкус са и румънските туристи, които държат много и на богатите и екзотични салати.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории