Последни Рецепти
Последни Статии

Пиле с портокали

Добавено в Ястия с пиле

Добави към моето меню

Вкусна рецепта от китайската кухня, район Сечуан (Sichuan). Може да се приготви цяло пиле разделено на части, както и бутчета. Получава се сочно и ароматно ястие от пиле на фурна, което може да се поднесе със сварен ориз или салата според сезона.

Пилешки бутчета с портокалова марината

6 порции
приготвяне 25 мин, готвене 60 мин

Продукти:
6 пилешки долни бутчета или 1 пиле

за марината:
сок от 1 портокал
настъргана кора от 1 портокал
сок от 1/2 лимон
настъргана кора от 1/2 лимон
2 с.л. мед
1 ч.л. смлян черен пипер
1 ч.л. червен пипер
1 с.л. сусамовo олио
60 мл сухо бяло вино
60 мл соев сос
1/2 с.л. сух джинджифил
2 скилидки чесън, пресовани

Начин на приготвяне:
* Парчета пиле се измиват
* В кутия се смесват продукти за маринатата и се поставят вътре бутчета и се затваря. Кутията се обръща няколко пъти, за да може марината да покрие добре месото.
* Оставят се да се мариноват от 2- 4 часа (може и повече), като се обръщат няколко пъти по време на мариноването.
* В тава за печене се поставят бутчета. Фурната се загрява до 220 С.
* Бутчетата се пекат за около 45-55 минути или до готовност. При печене се намазват с марината около 2-3 пъти.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории