Ладии от пълнени картофи
Добави към моето меню
специалитетът на главния готвач
“Операта” – оазис за кулинарни естети. Новият клуб-ресторант предлага вечеря на свещи сред снимки и реквизити от спектакли
Ладии” от пълнени картофи
(за 2 порции)
4 средно големи картофа
100 г гъби
100 г шунка
2-3 стръка пресен лук
4 кръгчета домат
Картофите се измиват и се полусваряват в подсолена вода. Не се белят, а откъм широката страна се изрязва капаче. Вътрешността се издълбава.
За плънката се задушават лука, гъбите и шунката, като се прибавя и издълбаното от картофите.
Пълнят се, отгоре се поставя кръгче домат и бучка масло. Слагат се в тавичка с малко вода и се запичат във фурната.
Накрая върху ладиите се настъргва кашкавал и се оставят отново за няколко минути да хванат коричка