Последни Рецепти
Последни Статии

Мързеливо зеле на фурна

Добавено в Българска кухня, Ястия с кайма

Добави към моето меню

Мързеливо зеле на фурна
рецепта за мързеливи сарми – кисело зеле, кайма и аромата на подправки – вкусно и здравословно

1 средно голяма кисела зелка
500 гр кайма
1 ч.ч. ориз
1 морков
1 глава кромид лук
4 с.л. доматено пюре
1 ч.л. червен пипер
чубрица и смлян черен пипер на вкус

* Киселото зеле се нарязва на ивици и се слага в тава. Поръсва се с червен пипер и се разбърква;
* В дълбок тиган се загрява 1 с.л. олио и се задушава до златисто нарязания на ситно кромид лук;
* Добавя се каймата, нарязания на ситно морков. Доматеното пюре се разтваря в 1 ч.ч. вода и се налива. Сместа се овкусява с чубрица и смлян черен пипер;
* Когато сместа заври се добавя и ориза. Къкри около 5 мин и смесвате с нарязаното кисело зеле в тавата;
* Ястието се пече в предварително загрята фурна до готовност, около 1 час.

една от любимите ми зимни рецепти и една от най-лесните за приготвяне … от онези, които приготвям през зимата в голям гювеч в камината, става и в тава във фурната.
Може да се приготви и с прясно зеле, но тогава нарязаното зеле предварително слагам в тенджерата под налягане за 15 мин.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории