Лечо по унгарски
Добави към моето меню
Лечо по унгарски
Лечо е традиционна рецепта от унгарската кухня. Има 3 задължителни продукта – домати, чушки и лук. Добавя се и колбас, унгарците са известни със своите колбаси, или яйца. И още една подправка – паприка – лют червен пипер, който е едва ли не запазена артикул за туристите (в Будапеща се предлага в какви ли не варианти и грамажи)
Продукти
3 домата
2-3 чушки – по възможност зелена, червена и жълта
2 глави кромид лук
300 г колбас (може да стане със сръбска наденица)
2 с.л. олио
Смелен черен пипер и сол на вкус
1 ч.л. червен пипер
Лют червен пипер на вкус
Рецепта за лечо по унгарски
• Лука се нарязва на едро, на кубчета
• Чушките се почистват от семената и се режат на ивици
• Доматите се режат на едро
• Колбасите се режат на кръгчета
• В голям тиган се загрява олиото и лука се задушава до златисто
• Добавят се чушките и се разбърква около 5 мин
• Добавят се доматите и колбасите и се готви още около 15 мин
• Овкусява се на вкус с подправките и се сервира топло с домашен хляб
Вариант – преди да се свали от огъня може да се добавят 2-3 яйца и се разбърква до готовност на яйцата.