Картофена супа
Добави към моето меню
Картофена крем супа левудра
рецепта за вкусна картофена супа и зелена сметана – вкусно и полезно
500 гр картофи
1 ч.л. краве масло
150 мл сметана
1/2 връзка дие чесън
няколко стръка магданоз
смлян черен пипер на вкус
* Картофите се обелват и нарязват на кубчета;
* Кравето масло се загрява в тенджера и се добавят картофите. Разбъркват се около 5 мин и се налива около 1 литър топла вода;
* Когато заври се намаля да къкри, около 20 мин.;
* Прибавя се нарязания на ситно магданоз и се смила с блендер до пюре;
* Поставя се на котлона отново и се овкусява със смлян черен пипер на вкус. Като заври се отстранява от огъня;
* Дивият чесън се измива и се бланшира в гореща вода. Отцежда се и се пасира с малко прясно мляко. Смесва се със сметаната и се разбива на крем;
* Супата се поднася като зелената сметана се шрицова отгоре.