Последни Рецепти
Последни Статии

Липсата на движение е причина за затлъстяване

Добавено в Здравословно хранене, Любопитно

Добави към моето меню

Учените са установили, че причина за затлъстяването на населението в развитите страни не е храненето, а седящият начин на живот без физическо натоварване.

Липсата на движение – основна причина за затлъстяване

norway girl
Оказва се, че за последните 26 години увеличаването на приетите калории не е пораснало толкова, но физическото натоварване се е съкратило.
Експерти от Станфордския университет са изучавали анкети проведени в периода от 1988 г. до 2010 г. общо анкетираните са повече от 17 хиляди човека. Всеки път на респондентите са били задавани въпроси за нивото на тяхното физическо натоварване и интензивност.
По мнение на специалистите заниманията, активно със спорт, трябва да бъдат около 2,5 часа или 1 час и 15 мин с голямо натоварване, на седмица.

По последни данни, половината от жените в Америка въобще не се занимават със спорт. През 80-те и 90-те години този показател е бил 19%. Сред мъжете положението е подобно – 43% не отделят и една минута през седмицата за своето тяло.
Именно това, според учените, е и основната причина за затлъстяване на населението.
Разбира се фаст фуд храната оказва своето влияние при формирането на наднормено тегло, но неговата роля е надценена.

Спрете за момент и честно си отговорете.
Кога за последен път се погрижих за моето тяло?
Работата в градината, танците, разходката в парка, това също е движение. Движете се! А не търсете поредната диета или супер хапче, което ще ви направи по-елегантна.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории