Последни Рецепти
Последни Статии

Лунна диета декември 2017

Добавено в Диети

Добави към моето меню

Добре дошъл, Декември!
Време изпълнено с празници, когато семейството се събира, пътувания, желания и толкова събирания край трапезата. Празниците са свързани с приготовления на различни вкусотии и това не може да не се отрази и на фигурата.

koleda cooking
Как да не напълнеем през декември. И да изкараме по-здравословно празниците

Като се отнасяме разумно към храната като количество, качество, като включваме повече плодове и зеленчуци, повече движение. Без излишни емоции и нерви, без отпусане и оправдания със студа, без да се навличаме в няколко ката дрехи, без да сме преяли, а може би и прекалили с алкохола на някое събиране.
Празници са, време, което да прекараме с близките си хора, с които ни събират общите спомени и преживявания, а храната е нещо, което е необходимо и може да бъде преживяане избора на продуктите, приготвянето й и разговорите край празничната маса след това.

И имаме един проверен помощник в това начинание. Лунната диета поверено помага да балансираме храненето си и да останем във форма. Това не е толкова диета, а начин на хранене, про който един ден от седмицата е ден за детоксикация, за почистване на организма, само на вода и течна храна. Врема за което тялото ни успява да се освободи от голяма част от токсините и излишните течности.

Как се спазва Лунната диета? като време е 24 или 72-часово спазване на диетата от началото на всяка от 4-те фази на Луната. Консумират се само вода, прясно изцедени сокове и билков чай. Соковете от кутия, алкохол, захар и сол не са добра идея, изключваме ги. Ако искате да подсладите чая добавете лъжичка мед. Но втората чаша чай опитайте и без мед.

Декември е времето на цитрусовите плодове – портокали, мандарини, грейпфрути, може да приготвим фреш като добавим ябълки, круша, парче целина, червено цвекло или киви и ще имаме вкусна и питателна храна. Ако не сте любител на фрешовете може да ядете плодовете цели, така те съдържат и фибри. Но мазнини, захар, мляко, както и твърди храни не са разрешени, докато трае съответната лунна фаза.

Декемврийската Суперлуна в неделя ще бъде най-голямата и най-ярката за 2017 г., защото орбитата на естествения ни спътник ще е най-близо до Земята.

moon diana ruseva

Фази на Луната декември 2017:
3 декември 2017 – 17:47:00 ч. – пълнолуние
10 декември 2017 – 09:51:00 ч. – последна четвърт
18 декември 2017 – 08:31:40 ч. – новолуние
26 декември 2017 – 11:21:11 ч. – първа четвърт

След като премине съответната фаза на Луната е важно да включваме в храненето си по-леки и здравословни храни. Пърженето, сладкишите и тестените лакомства, трябва да присъстват рядко и в малки количества.

Някои диетолози препоръчват един път седмично да си правим разтоварващ ден само на течности. Нездравословното хранене, лошото храносмилане, тревожността и стреса, липсата на движение, замърсеният въздух в града се отразяват отрицателно на здравето ни. Може да го правим като следваме фазите на Луната или като изберем един ден от седмицата. Течностите имат благоприятно влияние върху организма ни, прочистват и укрепват имунната система.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории