Последни Рецепти
Последни Статии

Лунна диета февруари 2018

Добавено в Диети

Добави към моето меню

Колко бързо минава времето – кога се подготвяхме за коледни празници и посрещане на Нова година, а вече е февруари. Януари беше изпълнен със събития – включително с това, че започна с пълнолуние и завърши с пълнолуние, затова и през февруари – няма.
През декември и януари имаше дни, които усещахме като пролет – толкова слънчеви и топли. Прогнозата за февруари е за и за студени и за топли дни, за вятър и сняг, но каквото и да ни поднесе Малък Сечко пролетта се усеща, тя е зад ъгъла и трябва да се влиза във форма след зимните празници.
Затова имаме един верен помощник – Лунната диета – един ден в седмицата в който сме много внимателни какво ядем и приемаме повече течности – вода, билков чай или прясно изцеден сок от сезонни плодове и зеленчуци. В студеното време гладуването не се препоръчва затова може да включите в менюто си и топла зеленчукова супа, за разкош накрая й добавете лъжичка зехтин, защото добрите мазнини са полезни. За да сме във форма много е важно организмът да бъде добре хидратиран.
Как се спазва лунната диета? В момента в който настъпва лунната фаза в продължение на 24 часа сме само на течности, а ако изпитваме глад добавяме зеленчукова супа или салата. Много важно е какво включваме в храненето си през цялата седмица. Моят съвет е колкото се може по-малко преработени продукти и такива с дълги етикети.

moon diana ruseva

Фази на Луната за месец февруари 2018:
7.02.2018 г. – 17:55 часа – последна четвърт
15.02.2018 г. – 23:51 часа – новолуние
23.02.2018 г. – 10:21 часа – първа четвърт

Когато влезем в магазина на щанда за плодове и зеленчуци може да напълним половината количка, каквато е една от препоръките за здравословно хранене със свежест – цитрусови плодове, ябълки, круши, а от зеленчуците наблегнете на зелените салати, кореноплоди – моркови, червено цвекло, ряпа, целина. Включете в храненето си и кълнове, които много лесно може да приготвите и сами.
През февруари у дома имаме три любими комбинации
– Прясно изцеден фреш от 5 портокала, 1 лимон, малко настърган корен от джинджифил, ако имате куркума – добавете или щипка суха и лъжичка мед. Получават се две чаши
– Банани (добре узрели) и шепа замразени боровинки (брани в планината и сложени във фризера) и малко вода
– 1 авокадо, 1 банан, шепа кълнове и малко вода – отново се получават две чаши.

В това променливо време е много важно да останем здрави! Да се преборим със зимната умора – Рязкото затопляне е почти толкова опасно за здравето, колкото и внезапният студ. Температурните разлики водят до стрес на организма и срив на имунитета

kokiche mechka
В тази топла зима кокичетата нацъфтяха още през януари, но нека се усмихнем на усещането за пролет. Тя е толкова скоро, когато всичко ще е в цвят.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории