Последни Рецепти
Последни Статии

Лунна диета февруари 2020

Добавено в Диети

Добави към моето меню

Колко бързо минава времето. Вече е февруари. Прогнозата за февруари е за и за студени и за топли дни, за вятър и сняг, но каквото и да ни поднесе Малък Сечко пролетта се усеща, тя е зад ъгъла и трябва да се влиза във форма след зимните празници.
Затова имаме един верен помощник – Лунната диета – един ден в седмицата в който сме много внимателни какво ядем и приемаме повече течности – вода, билков чай или прясно изцеден сок от сезонни плодове и зеленчуци. В студеното време гладуването не се препоръчва затова може да включите в менюто си и топла зеленчукова супа, за разкош накрая й добавете лъжичка зехтин, защото добрите мазнини са полезни. За да сме във форма много е важно организмът да бъде добре хидратиран.
В това начинание имаме един проверен помощник. Лунната диета – един ден през седмицата, който е без тежка храна и повече течности.
Следването на лунната диета е просто. По време на всяка фаза, в рамките на 24 часа се консумират само течности – вода, пресни сокове, билков чай. Някои хора много лесно понасят тези разтоварващи часове, като успяват да се отърват от излишните течности в организма и диетата се оказва началото на едно по-здравословно хранене за тях.
По-важното е да намалим промишлените преработени храни, такива като колбаси, пакетирани сладкиши или просто казно храни, на които прочетем съдържанието не знаем от какво и как са направени. Ако следвате принципите на балансираното хранене с повече сезонни храни и колкото се може по-малко преработени е едно добро начало.

С настъпването на новия месец отново поглеждаме към календара. Време е да си запишем лунните фази за лунната диета.

moon diana ruseva

Фази на Луната за месец февруари 2020:
2.02.2020 г. – 03:28 часа – първа четвърт;
9.02.2020 г. – 9:35 часа – пълнолуние;
16.02.2020 г. – 00:09 часа – последна четвърт;
23.02.2020 г. – 17:44 часа – новолуние.

Пълнолунието през февруари се нарича “снежна луна” или “гладна луна”, защото през този месец са най-тежките снеговалежи, а и е краят на зимата, когато храната е намаляла.

Когато влезем в магазина на щанда за плодове и зеленчуци може да напълним половината количка, каквато е една от препоръките за здравословно хранене със свежест – цитрусови плодове, ябълки, круши, а от зеленчуците наблегнете на зелените салати, кореноплоди – моркови, червено цвекло, ряпа, целина. Включете в храненето си и кълнове, които много лесно може да приготвите и сами.

През февруари у дома имаме три любими комбинации
– Прясно изцеден фреш от 5 портокала, 1 лимон, малко настърган корен от джинджифил, ако имате куркума – добавете или щипка суха и лъжичка мед. Получават се две чаши
– Банани (добре узрели) и шепа замразени боровинки и малко вода
– 1 авокадо, 1 банан, шепа кълнове и малко вода – отново се получават две чаши.

В това променливо време е много важно да останем здрави! Да се преборим със зимната умора – Рязкото затопляне е почти толкова опасно за здравето, колкото и внезапният студ. Температурните разлики водят до стрес на организма и срив на имунитета

kokiche mechka

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории