Последни Рецепти
Последни Статии

Лунна диета март 2017

Добавено в Диети

Добави към моето меню

Последните дни на февруари са като начало на чаканата пролет в януарските студове. Идва март и е време за шарените рокли. За да бъдете във форма трябва
– Да се храните балансирано
– Да живеете активно
– Да бъдете усмихнати, в добро настроение, да се наспивате добре и да се радвате на отношенията с вашия партньор. Помнете, че от нерви човек може и да се разболее и да напълнее
Март идва с мечтаната промяна, с цветните водопади и слънчева светлина, когато природата се възражда за нов кръговрат
Времето през март
Хороскоп за месец март
asen 1

Народът ни е казал, че е пролет, когато сме се хванем за зелено. Докато още не е излязла копривата, първите марулки, приготвяйте си кълнове – освен, че носят свежест помагат да се справим с пролетната умора. От дългата зима имунитетът ни е отслабнал и трябва да включва храни, които го засилват.
Движение. Самото усещане за пролет и слънцето ни карат да излезем навън и да се движим. В парка все повече може да видите хора, които тичат от рано сутрин до късно вечер. Градът се изпълва с колоездачи. В София условията за активен начин на живот са по-малко в сравнение с други градове на Европа, и като условия и като цени (по-скъпо е!), но не търсим оправдания, а решение. Затова ходете! Ходенето е така полезно, затова изплавайте всяка възможност. Използвайте смартфона си, качете си апликация, която да отчита изминато разстояние, време, да ви показва изгорени калории (такава е Endomondo) или си купете часовник, който да ви брои крачките и изминатото разстояние. Тичайте в парка. Никой не очаква от вас да тичате всеки ден 5 км за по-малко от 30 мин, важното е да започнете да го правите. Има толкова достъпни онлайн видеа за упражнения за добра форма, за отслабване? И знаете ли кога не работят, когато не ги правите всеки ден и не ги правите правилно. Убедена съм, че което видео да изберете от достоверен източник и го правите ще ви бъде по-полезно от рекламираните елачита за много пари за отслабване. Правете йога. Може да правите йога и сами, като изберете подходящ видео курс. Има и една приятна изненада – комплект карти с основните йога асани на бг, които струват 10 лв (изд Millenium и скоро ще ви разкажа за тях, защото са на бюрото ми). В парковете има и фитнес уреди на открито – не минавайте покрай тях.
До тук описах начини, които искат само вашето време и желание и последователност. Безплатни са.
Активното движение е изключително важно, за да бъдете здрави и в добро настроение. И задължително, ако искате да отслабнете, защото аритметиката на отслабването е, че трябва изгорените калории да са повече от приетите.

moon diana ruseva
Фази на Луната март 2017 г.
5.03.2017 г. – 13:38 часа – първа четвърт
12.03.2017 г. – 16:49 часа – пълнолуние
20.03.2017 г. – 18:29 часа – последна четвърт
28.03.2017 г. – 05:26 часа – новолуние

От години в нашето семейство има дни в които приема на храна е намален. Има и дни, които са само на вода. Може и да не съвпадат винаги с фазите на Луната – разтоварващите дни са полезни.
Лунната диета е начин да се разделим с излишните килограми , да намалил токсините в организма. Това са 24 часа или 72 часа на течности.
Защо да не посрещнем пролетта по-свежи и по-здрави?
От момента в който настъпи лунната фаза в продължение на 24 или 72 часа се приема само вода, билков чай, както и прясно изцеден плодов или зеленчуков сок – домашно приготвен, без добавка на сол или захар.
Ако почувствате слабост може да хапнете пресен плод, бистра зеленчукова супа. Разбира се за да има ефект трябва да храните балансирано през целия месец.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории