Последни Рецепти
Последни Статии

Лунна диета март 2018 г.

Добавено в Диети

Добави към моето меню

Колкото и да е дълга зимата тя свършва и идва пролетта. Март е месец в който може и да вали сняг и да има студ, но зимата си тръгва и ние трябва да посрещнем сезона на възраждащата се природа.

За да бъдем във форма трябва
– Да се храним балансирано с чиста храна
– Да живеем активно
– Да бъдем усмихнати, в добро настроение, да се наспиваме и да се радвате на отношенията с нашия партньор. От стрес човек може и да се разболее и да напълнее. Хубаво е да осъзнаем това в началото на пролетта, когато се възражда природата за да се чувстваме и ние здрави, цели и можещи пълни с енергия. Март идва с мечтаната промяна, с цветните водопади и слънчева светлина.
Храна. Народът ни е казал, че е пролет, когато сме се хванем за зелено. Докато още не е излязла копривата, първите марулки, приготвяйте си кълнове – освен, че носят свежест помагат да се справим с пролетната умора. Достатъчно е да имате зърна, които може да покълват и стъклен буркан, а това е жива храна пълна с витамини в края на зимата, когато имунитетът ни е отслабнал и трябва да включва храни, които го засилват.

asen 1

Движение. Самото усещане за пролет и слънцето ни карат да излезем навън и да се движим. В парка е пълно с малки деца. Може да видите хора, които тичат от рано сутрин до късно вечер. Градът се изпълва с колоездачи. В София условията за активен начин на живот са по-малко в сравнение с други градове на Европа, и като условия и като цени (по-скъпо е!), но не търсим оправдания, а решение. Затова ходете! Ходенето е така полезно, затова използвайте всяка възможност за движение.
Използвайте смартфона си, качете си апликация, която да отчита изминато разстояние, време, да ви показва изгорени калории (такава е Endomondo) или си купете часовник, който да ви брои крачките и изминатото разстояние. Качете си апликация с упражния, такава, която ви помага да организрате храненето си и броя калории.
Ходете всеки ден. Тичайте в парка. В началото може да ви бъде трудно, след това ще ви е странно, а след това ще ви хареса. Тичането помага да се научите да дишате и да подредите мислите си. Никой не очаква от вас да тичате всеки ден 5 км за по-малко от 30 мин, важното е да започнете да го правите.
Има толкова достъпни онлайн видеа за упражнения за добра форма, за отслабване? И знаете ли кога не работят, когато не ги правите или не ги правите правилно. Правете йога. В парковете има и фитнес уреди на открито – не минавайте покрай тях.
До тук описах начини, които искат само вашето време и желание и последователност. Безплатни.
Активното движение е изключително важно, за да бъдете здрави и в добро настроение. И задължително, ако искате да отслабнете, защото аритметиката на отслабването е, че трябва изгорените калории да са повече от приетите.
Имаме и още помощник – лунната диета. Един разтоварващ ден в седмицата в който сме основно на течности – вода, билков чай и прясно изцеден сок, като може да включите и бистра супа или салата без заливка. Това е ден на детоксикация, който започва с настъпването на лунната фаза и продължава 24 часа.

moon diana ruseva

Лунна диета Март 2018
2 март 2018 – 02:52:26 ч. – пълнолуние
9 март 2018 – 13:21:04 ч. – последна четвърт
17 март 2018 – 16:12:48 ч. – новолуние
24 март 2018 – 18:36:17 ч. – първа четвърт
31 март 2018 – 15:38:02 ч. – пълнолуние

Нещо любопитно: през 2018 г. през януари и март има по две пълнолуния, а през февруари – нямаше пълнолуние.
Единственият начин да отслабнеш като пиеш зелен чай е като отидеш в гората да го набереш.
Няма да ви даваме идеи какво да приготвяте като сокове и салати – влезте в магазина и се огледайте на щанда за плодове и зеленчуци. идеите ще дойдат.
Пожелаваме ви един месец изпълнен с много положителни емоции, бъдете здрави и се чувствайте добре в тялото си.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории