Салата с нахут и боб
Добави към моето меню
Бигилла – Bigilla е традиционна салата от кухнята на Малта. Състои се основно от два продукта – зрял боб и нахут – поднася се като овкусено пюре с препечен хляб или като гарнитура. В нашата кухня популярно е пюрето от бял (зрял) боб. Защо да не опитаме и такъв вариант богат на протеини, особено по време на пост.
Продукти:
100 г нахут
100 г фасул
4 скилидки чесън
6 с. л. зехтин
2 ч. л. джоджен
лют пипер, черен пипер и сол на вкус
Начин на приготвяне:
• Нахутът и фасулът се накисват за 12 часа мин. след което се измиват и се сваряват до готовност
• Скилидките чесън се нарязват на ситно и смесват със сварените боб и джоджен. Може да се добави джоджен за аромат.
• Салата се поръсва с лют червен пипер, черен пипер и сол на вкус. Може да полеете и струйка захтин.