Последни Рецепти
Последни Статии

Лунна диета май 2019 г.

Добавено в Диети

Добави към моето меню

Месец май е най-красивия месец от пролетта. Изпълнен с толкова енергия, цветове, движение… и празници.
Традиция е празниците да са свързани със семейни събирания и богати трапези. Пролетта е в разгара си, зелена, цветна, изпълнена с положителни емоции.
Месец май е времето на пролетните салати, за разходка в парка, излет в планината, барбекю, а защо не и за откриване на сезона на слънчевите бани.
Движението подобрява метаболизма, а и леката храна спомага влизането във форма за лятото да бъде по-лесно.
Включете даровете на пролетта в своето меню за да стане по-леко – зелени салати, репички, зелен лук и чесън, коприва, спанак, лапад – варианти много, лесни и вкусни. А десертите приготвяйте с много плодове.

Пролетта да е най-доброто време за отслабване

moon diana ruseva
Фази на Луната май 2019 г.
Новолуние – 05 май, 01:46 часа
Първа четвърт – 12 май, 04:13 часа
Пълнолуние – 19 май, 00:12 часа
Последна четвърт – 26 май, 19:34 часа

Какво трябва да знаем за Луната диета?
По време на фазите на Луната се консумират само течности, като вода, чай, пресни сокове. Ако почуствате глад може да си направите една зеленчукова салата и купичка бистър бульон, но не ползвайте сол. Не се разрешава консумация на мляко и алкохол.
Някои диетолози препоръчват веднъж седмично да си правим прочистващи дни само на течности. Течностите имат благоприятно влияние върху тонуса на тялото и настроението ни. Водата и билковият чай помагат за прочистване и детоксикация.
Прясно изцедените плодови и зеленчукови сокове укрепват имунната система и дават повече енергия.
След 24-часовото преминаване на лунната диета е разумно да продължите с леки ястия, повече зеленчуци и плодове, по малко месо, риба. Избягвайте пържени храни и ги заменете с такива, които са приготвени на пара, задушени, варени, печени. И изключете преработени храни, опитайте в храненето ви да има по-малко продукти с брашно, захар, консерванти и много Е-та.
Хубаво е да се стремим към чисто хранене с повече плодове и зеленчуци, да намалим замърсяванията в дома и в околната среда, да излизаме сред природата, колкото може по-често в активно движение.

momina sylza
Пожелаваме ви един месец изпълнен с много цветове, движение и хубави моментиЧ

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории