Последни Рецепти
Последни Статии

Лунна диета Ноември 2018

Добавено в Диети

Добави към моето меню

Октомври бе златен месец – топъл, слънчев. Време когато гората грейна в топли златни цветове. В градините тази есен много ябълки, круши, дюли, грозде…
В края на месеца минахме към астрономическото време и денят стана по-къс – ставаме по тъмно и се прибираме по тъмно. Скоро ще и захладнее в очакване на първия сняг и мъглите на ноември.
Намаляването на деня и слънчевата светлина е една от причините за повече депресивни състояния през късната есен. Помагат добрата храна, споделената топлина и приятелите
За да се чувстваме добре в този период най-лесният начин да повлияем е храната, така ще запазим усмивката си, особено около близките ни хора са до нас и усещаме тяхната подкрепа.

Късната есен е богато време на вкусове – на плодове и зеленчуци от градината – достатъчно е да се огледаме в магазина да знаем какво ще готвим цяла седмица напред. Все повече супи, защото те ни стоплят, цветни салати и яхнии.
И плодове.
Най-важното това са местни, сезонни храни.

А ако искаме да бъдем във форма или да отслабнем с 1-2 кг – имаме един проверен помощник – Лунната диета. Лунната диета е правило по което имаме един разтоварващ ден в седмицата, като през цялото време се храним балансирано. Един ден в който менюто ни се състои от вода, билков чай, прясно изцеден сок, зеленчукова супа, без добавки на сол, захар…

moon diana ruseva

Фази на Луната Ноември 2018:
07 ноември 2018 – 18:02:52 часа – новолуние
15 ноември 2018 – 16:54:29 часа – първа четвърт
23 ноември 2018 – 07:41:26 часа – пълнолуние
30 ноември 2018 – 02:20:01 – последна четвърт

По време на лунната диета се избягва консумацията на твърда храна. Въпреки това не бива да усещате слабост. Ето защо се разрешава консумацията и на по-захарни плодове или зеленчукова салата овкусена с лимон и малко зехтин или зеленчукова супа.
Когато не консумирате сол, захар, алкохол, вие помагате на тялото си да елиминира голяма част от излишните течности и токсините.
Всяка лунна фаза трае 24 часа – започва с настъпването на лунната фаза и продължава 24 часа. След приключването й е важно да се захраните с по-леки храни, бистри супи и като цяло да въведете една здравословна култура на хранене.

Най-лесните 3 съвета за отслабване:
1. Не пазарувайте гладни
2. Не съхранявайте Джънк храни у дома си и не оставяйте храна на видимо място
3. Яжте в по-малки чинии. По възможност никога пред телевизора или пред компютъра

october hrizantemi 5
\
Пожелаваме ви един хубав, топъл, с много споделени моменти Ноември!

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории