Последни Рецепти
Последни Статии

Лунна диета януари 2018

Добавено в Диети

Добави към моето меню

Хранете се балансирано, цветно с колкото се може по-малко преработени храни, с повече плодове и зеленчуци. И вероятността да бъдете по-здрави, по-стройни, по-уверени, да се чувствате по-добре в тялото си е голяма. Защото още древните мъдреци са казали „храната е вашето лекарство“

Много ще бъде написано за диети, детоксикация и отслабване след празниците. И знаете ли има нещо обидно в това, защото това не трябва да се случва, ако уважаваме сами себе си. Да, по празниците се събираме, прекарваме повече време покрай трапезата, всяка домакиня се старае да приготви повече неща, основно сладки или от тесто, и алкохола е в повече… Но ако се храним бавно и усещаме вкуса на всяка хапка, няма как да прекалим.

Има и още нещо, правилото 80/20. Ако през 80% от времето се храним балансирано може да си позволим в останалите 20% и парче шоколадова торта, чаша греяно вино и парче пита…

И защото днес е първият ден от новата година, накратко за навиците. Човек зависи много от навиците си. Един навик трудно се променя, може да бъде заместен с друг. А за да се създаде нов навик са необходими 40 дена, време на желание и усилие. Споделям с какво замених един лош навик. Отказах цигарите и ги заместих с тичане в парка. За последната година не съм купувала лекарства, не съм се разболявала и от настинка, и съм спестила от цигарите достатъчно пари (по половин кутия на ден за една година – 365 дни по 2.50 са почти 1 000 лв, а това си екскурзия до Италия). Това е пожеланието ми, заменете един лош навик с един добър, който да създадете през първите дни на януари.

В това начинание имаме един помощник – Лунната диета. Това е по-скоро да приемем, че сме подвластни на природата и да следваме природни закономерности, да поддържаме тялото си чисто, да се храним със сезонни храни, можем да я наречем – режим за детоксикация.

Като се следва лунната диета се спомага процеса на отвеждане на водата от клетките, стимулира се процеса на липолиза (разграждането на мастната тъкан в клетките)

Лунната диета е лесна за спазване. Основният план на този хранителен режим е от началото на всяка от лунните фази, в рамките на 24 часа да се консумират само течности – вода, билков чай, прясно приготвен фреш, бульон. фрешове, бистри бульони. Избягват се захар, сол, млечни напитки, твърди храни. Тези напитки, които съставляват режима действат диуретично и по този начин успяваме да намалим излишното задържане на вода.

moon diana ruseva

Фази на Луната за януари 2018:
2.01.2018 г. – 04:29 часа – пълнолуние
9.01.2018 г. – 00:33 часа – последна четвърт
17.01.2018 г. – 04:18 часа – новолуние
25.01.2018 г. – 00:33 часа – първа четвърт
31.01.2018 г. – 15:27 часа – пълнолуние

Супер Луна – на 1 и 2 януари Луната ще бъде по-близко до нашата планета, отколкото ще се намира през цялата 2018 г.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории