Как да оформим плато от сирена
Добави към моето меню
Много е казано за съчетанието на вино с различни сирена. След като сме направили своя избор в магазина (в Бг продължава да е труден с ограничен избор и незнание какво купуваш като качество и състав) трябва да нережем сирената, да ги подредим и сервираме. Плато от сирена е перфектният финал за една празнична вечеря.
Експерти от американския Институт за домакинство разкриха как да режем правилно сирената според текстурата и формата им, за да запазим максимално добрия вкус, съобщи в. “Дейли мейл”.
Съветите ще Ви помогнат и в случай че искате да разпределите в равни порции продуктите за гостите.
Как да оформим плато от сирена
Кръгли сирена
Кръглите сирена, като бри и камамбер, трябва да бъдат разрязани на четири и след това всяко парче да бъде разполовено. Така ще дадете възможност на всички гости да опитат меката среда.
Правоъгълни твърди сирена
Твърдите сирена, като чедъра, трябва да се режат под формата на правоъгълни блокчета. Ако искате да направите от тях коктейлни хапки, може да ги нарежете на кубчета.
Триъгълни сирена
Представител на този тип е сиренето Стилтън. Те също е хубаво да бъдат разрязани на правоъгълни парченца.
Сирена с формата на пирамида
Сирената, които се продават във вида на пирамида с тъп връх, като например козето, са трудни за рязане, заради странната си форма. Най-добре е да ги разрежете диагонално от центъра навън.