Последни Рецепти
Последни Статии

Лунна диета януари 2019

Добавено в Диети

Добави към моето меню

Коледните и новогодишни празници отминаха, но през януари има празници, които ще ни съберат отново на празничната трапеза.
Около големите празници се появят публикации затова как да не преядем, как да не напълнеем по празниците, има какви ли не препоръки за детокс и рестарт.
Дали са необходими?

От опит знаем, че в студеното време не е препоръчително да се спазват диети и че храната може да е защита и срещу студа и срещу грипа и настинките.
Много по-важно е да се храним здравословно. Какво означава това?
– Да се храним редовно – 3 основни хранения и 2 междинни добър съвет, като не пропускаме закуската, а последното хранене е 2 часа преди сън
– Да се храним с качествена храна – по възможност сезонна храна с местен произход. С колкото се може по-малко промишлено обработен ахрана. С повече плодове и зеленчуци
– Да не прекаляваме с количествата
– Балансирано хранене е това хранене, което е добро както за физиката, така и за психиката ни.

Ако по по празниците сме прекалили с храната тялото ни се нуждае от почивка и детокс. Затова е подходяща Лунната диета. Това е един разтоварващ ден в седмицата.

moon-diana-ruseva
Фази на Луната януари 2019
6.01.2019 – 03:52 часа – новолуние
14.01.2019 – 08:15 часа – първа четвърт
21.01.2019 – 07:10 часа – пълнолуние
27.01.2019 – 23:23 часа – последна четвърт

Лунната диета е лесна за спазване. Основният план на този хранителен режим е от началото на всяка от лунните фази, в рамките на 24 часа да се консумират само течности – вода, билков чай, прясно приготвен фреш, бульон. фрешове, бистри бульони. Избягват се захар, сол, млечни напитки, твърди храни. Тези напитки, които съставляват режима действат диуретично и по този начин успяваме да намалим излишното задържане на вода.

Няколко правила, които ще ви помогнат да бъдете по-добрата версия на себе си:
new-year-woman-bengalski-ogyn-pix
Бъдете здрави. Другото се постига!

– Яжте бавно – Доброто сдъвкване на храната не само помага да усетите всички нейни вкусове и да им се насладите, но е важно за доброто храносмилане и намалява риска от преяждане.
– Яжте по-малки порции – Когато порцията е по-малка се засищаме с по-малко храна (защото първо се храним с ума си, с очите и сетивата си)
– Ограничете любимите си храни, които не са здравословни – Това е правилото 80/20 приложено при диетите. Не ги изключвайте напълно, но си позволявайте да ги консумирате не по-често от веднъж седмично и в малки количества. Парче торта, но веднъж в седмицата. Шоколад да, но 20 г и то качествен. Една шепа ядки.
– Яжте (сезонни) пресни зеленчуци и плодове – Съдържат малко калории, засищат и ви помагат да бъдете по-здрави и енергични.
– Пийте повече вода – Много е казано защо да се пие вода, проверен съвет – когато изпитате чувство за глад изпийте чаша вода. Добрата хидрадатация помага да изглеждаме по-добре и по-млади.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории