Последни Рецепти
Последни Статии

Лунна диета май 2009

Добавено в Диети

Добави към моето меню

Лунна диета май 2009
Май е един от най-красивите месеци – апогея на пролетта с разцъфтялите люляци, зелените жита, жълтите полета с рапица и червените макове. Май е месец на много празници след голямата почивка 1-6 май следват абитурентските балове. И всеки, всеки иска да бъде харесван и обичан през този месец.
Лунната диета може да ни помогне затова да изглеждаме по-добре!
Защото ако ние се чустваме добре, ако изглеждаме добре и сме позитивни в отношенията и очакванията ни към другите ще бъдем уважавани и обичани от тях.

И така това са датите на лунните фази и началните часове:
01 Май 2009, петък, 23:45, първа четвърт
09 Май 2009, събота, 07:02, пълнолуние
17 Май 2009, неделя, 10:27, последна четвърт
24 Май 2009, неделя, 15:12, новолуние
31 Май 2009, неделя, 06:23, първа четвърт

moon_phases

Една от лунните фази се пада на първи май! Трудно е да се ограничиш в храненето, в рецептите, които приготвяме с нашата диета (аз предпочитам начин на хранене, а не диета, когато следва цяла седмица национални празници. И все пак, това не означава, че трябва да прекараме цялото време на празничната трапеза.
На първи май първата чатвърт започва вечерта и това означава, че в петък можем да приготвим хубав празничен обяд.

Пълнолунието е на 9 май, събота, който също е празник – ден на Европа и ден на победата, когато хитлеристка Германия капитулира, когато се развява знамето над Райхстага.

Последната четвърт е на 17 май, неделя.

Новолунието е на 24 май, който е празник на българската просвета и култура и на славянската писменост. Тогава са и абитурентските балове.
Трудно е да устоиш на кулинарни изкушения на такъв ден!

Месец май е първият от топлите месеци, в който започваме да се обличаме леко – все по-вталени блузки и рокли, все по-къси поли и шарени, шарени цветове на лято 2009. Все по-често се оглеждаме в огледалото и искаме да сме хубави.

Хубавото е, че през май излизат ягодите и черешите и можем да си позволим 1 разтоварваш ден на ягоди или череши. Все повече има и свежи зеленчуци и можем да приготвяме различни салати и по-леки ястия с тиквички, пресни картофки, домати, краставици.
И така за да влезем във форма за лятото ние намаляваме порциите и неусетно намаляме и номера на дънките.
Мили момичета не ползвайте много често кантар, а по-често сантиметър. И си представяйте такава, каквато искате да бъдете.

Въпроси и отговори за лунна диета:

На какво се основава лунната диета?
Луната влияе не само върху приливите и отливите, но и върху процеси в тялото ни защото голяма част от нашето тяло е съставен от вода.

Какви са фазите на луната?
Луната минава през четри фаза всеки месец : новолуние, първа четвърт, пълнолуние, последна четвърт. Лунният месец има различна продължителност от календарния месец, затова и датите за лунната диета са винаги различни.
Лунният месец съответства на цикъла на лунните фази – времето през което се повтаря една лунна фаза е ≈29,53 дни, т.е. от едно новолуние до следващото новолуние.

Кога да започнете диетата?
Лунната диета стартира в момента на навлизане на Луната в една от лунните фази и се завършва след едно денонощие. Общата продължителност е 24 часа.
Може да бъде започната във всяка една от фазите, когато поискате да го направите. И спред мен може да бъде съчетавана с всяка една друга диета, ако в момента сте на такава, дори с диетата на Дюкан, макар че тогава ще трябва да бъдете само на билков чай с мед и лимон и много минерална, изворна вода.
Натуралните сокове, предлагани в магазините, не са продукт за лунната диета, защото съдържат много консерванти и захари.
Как да си приготвите фреш – много лесно – просто изцедете любимите си плодове и зеленчуци и ги поднесете в красива чаша с лед, със сламка, с настроение. Аз обожовам прясно изцеден сок от грейпфрут, от портокали, комбинирам ябълки с моркови, целина, магданоз.

Какъв е принципът на Лунната диета?
Лунната диета се основава изцяло върху приемането на течности: сокове от от зеленчуци и плодове, чайове ( към тях може да се добави и 1 ч.л. мед и лимон), минерална вода.
Приемат се само течности, без алкохол и мляко, това означава прясно и кисело мялко и айрян.
За 24 часа течностите минават през тялото.
Какъв билков чай да изберете? такъв, който на вас ви харесва – чай от лайка, от липа, мента, шипки, ябълка, ягоди, малина, капини.

Какво ще постигна чрез приемането на течности за 24 часа?
Течностите пречистват тялото, влияят добре върху общия тонус, укрепват имунната система.
Могат да бъдат свалени от 1 до 3 кг месечно.

Мога ли да отслабна само с Лунната диета?
Не! само с лунна диета или която и да е друга диета не може да се постигне здравословно отслабване. Необходимо е балансирано хранене и движение! Иначе би се получило ограничение от храна по време на диетата и след това наваксване.

Успех на всички, които спазват лунната диета.
И много, много цветен и весел май!

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории