Последни Рецепти
Последни Статии

Лютеницата на баба

Добавено в Консерви и зимнина

Добави към моето меню

Лютеница като на баба
проверена рецепта за лютеница, приготвяна от бабата на съпруга години наред

10 кг домати
5 кг червен пипер
2 кг моркови
2 кг патладжан
2 – 3 глави чесън
2 ч.ч. олио
сол на вкус
1 ч.ч. захар
2 връзки магданоз

* Доматите (по-продълговати, месести домати, в нашия край ги наричат “сливки”) се бланшират, обелват се и се смилат с машинка за месо, може да се ипозлва и приставка за отстраняване на семките, ако имате такава;
* Червените чушки и патладжаните се опичат и се обелват;
* Морковите се сваряват и се нарязват на парчета. Опечените чушки, патладжани и морковите се смилат с машинка за месо;
* В дълбока и широка тава се смесват зеленчуците и се вари до сгъстяване;
* Когато сместа се е сгътила се добавя олио, захар, сол на вкус, счукания чесън и се разбърква;
* Лютеницата се разпределя в предварително затоплени буркани, които се заваряват за 10 минути.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории

Comments

  1. 1
    Нина Благоева // July 9th, 2011 at 3:39 am

    И АЗ Я ПРАВЯ ТАКА, САМО ЧЕ БЕЗ ЧЕСЪН, И НАКРАЯ ПРИБАВЯМ СИТНО НАРЯЗАН МАГДАНОЗ.