Лютика по нашенски
Добави към моето меню
Продукти:
10-12 печени чушки
4 люти чушлета печени
4-5 пeчени домати, по-месести (сорт Рома)
Сол на вкус
4-5 скилидки чесън
1 връзка магданоз
Може да се добави и сварен зрял боб 1 ч.ч.
Начин на приготвяне:
• В купа се пресоват първо скилидките чесън, след това се добавят печените чушки, печени люти чушлета, запечени домати
• Овкусява се със сол и нарязан на ситно магданоз
• Добавя се олио и натрошено сирене
Лютика по нашенски
Рецепта на Соня Данова
Едно вкусно ястие за в жегите.За него са нужни: печени чушки, някоя печена люта пиперка / чушле / /разбира се ако обичате лютичко /, печени домати / по възможност да са месести, защото са по сладки и не са толкова воднисти /, сол, магданоз, чесън (може да се добави боб за бобена лютика).
В калена паница / ако нямате такава може и някаква подходяща за целта купа /. С чукало / клъчник / се счуква чесъна, чушките се добавят цели и също се счукват, след това доматите, сол и магданоза. Добавя се препечено олио и сирене ако обичате. Ако се прибави боб към тази лютика става бобена лютика. Голяма вкусотия, да си топнеш с домашно приготвено хлебче. Понеже е много горещо препекох филийки хляб. Не съм се отказала от правенето на питки