Последни Рецепти
Последни Статии

Лютика по нашенски

Добавено в Ястия без месо

Добави към моето меню

Продукти:
10-12 печени чушки
4 люти чушлета печени
4-5 пeчени домати, по-месести (сорт Рома)
Сол на вкус
4-5 скилидки чесън
1 връзка магданоз
Може да се добави и сварен зрял боб 1 ч.ч.

Начин на приготвяне:
• В купа се пресоват първо скилидките чесън, след това се добавят печените чушки, печени люти чушлета, запечени домати
• Овкусява се със сол и нарязан на ситно магданоз
• Добавя се олио и натрошено сирене

lutika po nashenski

Лютика по нашенски
Рецепта на Соня Данова

Едно вкусно ястие за в жегите.За него са нужни: печени чушки, някоя печена люта пиперка / чушле / /разбира се ако обичате лютичко /, печени домати / по възможност да са месести, защото са по сладки и не са толкова воднисти /, сол, магданоз, чесън (може да се добави боб за бобена лютика).
В калена паница / ако нямате такава може и някаква подходяща за целта купа /. С чукало / клъчник / се счуква чесъна, чушките се добавят цели и също се счукват, след това доматите, сол и магданоза. Добавя се препечено олио и сирене ако обичате. Ако се прибави боб към тази лютика става бобена лютика. Голяма вкусотия, да си топнеш с домашно приготвено хлебче. Понеже е много горещо препекох филийки хляб. Не съм се отказала от правенето на питки

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории