Последни Рецепти
Последни Статии

Магията на шоколада

Добавено в Любопитно

Добави към моето меню

Шоколадът се прави от какао, което се добива от плодовете на дървoто „Theobroma cacao“, което расте в Южна Америка. В превод името на дървото означава „храна на боговете“. Едва ли по-точно бихме могли да определим шоколада. Сладкото блаженство, което се топи в устата ни, е източник на енергия и щастие. То дори ни прави по-умни.

„Магията на шоколада“ или храната на боговете, побрана в книга
За магията на шоколада ни разказва в книгата си сладкарката Елица Божинова. Книгата, която Елица създава заедно с кулинарния фотограф Илиян Илиев,
Книгата съдържа 80 фотографии с над 100 рецепти. Голяма част от тях могат да бъдат приготвени в домашни условия от любителите кулинари с афинитет към десертите.

magiata na shokolada

Фотографската готварска книга „Магията на шоколада“ на Илиан Илиев, един от най-добрите фотографи на храна, който живее и работи във Великобритания, спечели престижния кулинарен „Оскар“ за фотография на Международния книжен панаир в Макао – най-голямото събитие в света на гурме културата.
Отличието беше грабнато от българския екип въпреки голямата конкуренция със САЩ, Италия, Япония, Германия и Австралия.

Това е съвместен проект с шеф Елица Божинова, шоколатиер и една от най-известните жени в българското сладкарство. Десет години са били необходими, за да убеди Илиан Илиев Елица Божинова да реализират проекта.

“Шоколадът има душа, трябва да го разбираш и да го обичаш, за да те заобича и той.”, казва шеф Елица Божинова.

За да докаже това свое твърдение, Елица веднага е готова да каже с какво се съчетава най-сполучливо – с ядки, с карамел и с кафе. А с какво не? Поне тя никога не би опитала комбинация с риба, с чубрица или със субпродукти.

И макар за нея най-добрият шоколад да е белгийският и френският, Елица е убедена, че най-хубавият за всеки човек е този, който му е най-вкусен.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории