Малки кулинари впечатлиха шеф Манчев и шеф Шишков
Добави към моето меню
Малки кулинари конкурираха успешно и силно впечатлиха шеф Иван Манчев и шеф Таньо Шишков по време на първия семеен кулинарен лагер, организиран от Лидл България.
Малчуганите, заедно с техните родители, готвиха с кулинарните експерти, след като предложените от тях рецепти бяха избрани за финалисти сред над 200 кулинарни предложения, изпратени за първата кулинарна книга за деца на веригата.
В неделя, 24 юни на Еньовден, 15 семейства от цялата страна готвиха с шеф Манчев и шеф Шишков на първия семеен кулинарен лагер, организиран от Лидл България
По време на кулинарния лагер, който се проведе на 24 юни в Кулинарна академия HRC, избраните семейства и техните деца демонстрираха своите готварски умения, като приготвиха рецептата, с която са участвали в конкурса. Рибена супичка със сьомга, пълнен сладък картоф с рикота и спанак, здравословни бургери, веган плодов сладолед с лешници, зеленчукови мини омлети и полезни и вкусни бонбони от фурми бяха само малка част от изкушенията, приготвени от кандидат майсторите, с помощта и ценните съвети на шеф Иван Манчев и шеф Таньо Шишков.
Неочаквано за кулинарните експерти малчуганите не само активно участваха, но в някои случаи бяха и водещи при подготовката на любимите рецепти. Сред тях най-силно впечатление в шеф-готвачите остави Александър Замов, който приготви сам лична авторска рецепта за „сладолед” в чушка. 9-годишният медалист от олимпиади по математика, който свири на китара и вече сам създава кулинарни рецепти, спечели аплодисментите на шеф Манчев и шеф Шишков с оригинална, бърза, вкусна и полезна рецепта от сурови чушки, сирене, авокадо, лимон и зехтин