Маринован патладжан
Добави към моето меню
Маринован патладжан
Ако обичате патладжан пригответе тази рецепта и се наслаждавайте през студените зимни дни на вкусен маринован патладжан. Рецептата е от старите тефтери, проверена от времето
Продукти
3 г патладжан
500 мл олио
500 мл оцет
200 г захар
3 с.л. сол
2 връзки магданоз
2 глави чесън
5 г черен пипер на зърна
2 моркова
Начин на приготвяне
• Патладжаните се обелват и се нарязват на кръгчета, дебели около 1 см
• Поставят се в гевгир посипани със сол и се оставят за една нощ да се отцедят, да си пуснат горчивината
• Измиват се с вода и се подсушават
• Приготвя се вряща саламура от олио, оцет, захар и сол
• Кръгчета патладжан се пускат във врящата саламура и се бланшират около 5 мин
• Изваждат се и се отцеждат
• Редят се в сух буркан ред патладжан, ред морков нарязан на тънки кръгчета, нарязан на ивички чесън, нарязан магданоз, зърна черен пипер
• Напълнените буркани с патладжан се доливат с маринатата. Затварят се с капачки и се стирилизират, 10 мин от завирането на водата
Количеството е за 4 буркана Омния (компотени)