Последни Рецепти
Последни Статии

Мариновани патладжани

Добавено в Гарнитури, Салати

Добави към моето меню

Мариновани патладжани
или запечени и мариновани летни зеленчуци

Продукти
3 патладжана
3 глави кромид лук
1-2 моркова
5-6 скилидки чесън
3 чушки

няколко стръка магданоз
няколко стръка копър
листа босилек

марината
1 ч.ч. вода
150 мл оцет
2 с.л. мед
50 мл зехтин (олио)
щипка сол

мариновани патаджани

Приготвяне
* Патладжаните се режат на кръгчета заливат се със студена вода и щипка сол и се оставят за 30 мин. След това се измиват и подсушават. Запичат се на сух тиган със съвсем малко мазнина до златисто
* Кромид лукът се реже на тънки кръгчета и се претвива с щипка сол. След това се запича до златито в тигана с малко мазнина
* Морковите се настъргват на едро ренде и няколко капки зехтин се запичат на тигана за около 2-3 мин като се разбърква
* Чушките се нарязват на пръчици
* Скилидките чесън се нарязват на ситно и се пресоват
* Зелени подправки – магданоз, копър, листа босилек, кориандър – се нарязват на ситно
* Вземете съд с капак (може и буркан) и редете зеленчуците – патладжан – лук – морков – чушки – чесън и зелени подправки – и така докато свършат продуктите
* Маринатата пригответе като смесете водата, оцета и зехтина, като добавите мед и щипка сол. Разбъркайте да се смесят докато солта и меда не се разтворят. Залейте зеленчуците и поставете в хладилник за около 10 часа да се смесят вкусовете.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории