Последни Рецепти
Последни Статии

Пиле по грузински

Добавено в Руска кухня, Ястия с пиле

Добави към моето меню

Печено пиле по грузински
тайната е в подправките

печено пиле

Продукти
пиле около 1,5 кг
1/2 лимон
4-5 скилидки чесън
подправка Хмели Сунели

Приготвяне
* Пилето се измива и се отсраняват тлъстините
* Скилидките чесън се нарязват на ситно, добавя се и лимоновата кора на ситно и се пресоват в хаванче
* С остър нож се правя нарези по кожата и се намазва със смета от чесън и лимон
* Поръсва се с подправките и се слага да се пече в тава в която се налива около 200 мл вода на средна фурна на 200 градуса
* Пече се като се обръща на няколко пъти и се полива със соса
* Готовото пиле се поднася поръсено с лимонов сок, нарязан на ситно магданоз и по желание – люта червена чушка

Идея: По този начин може да проготвите и пилешки крилца или хапки от пилешко филе

Подправката Хмели Сунели е ароматна смес, една от най-известните от района на Кавказ. Съдържа
кориандър (кинза),
босилек,
копър,
майорана,
чубрица,
мента,
магданоз,
дафинов лист,
куркума,
червен пипер,
дафинов лист.
хмели сунели

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории