Последни Рецепти
Последни Статии

Масажът на главата

Добавено в Здраве

Добави към моето меню

Масажът на главата просто, но ефективно средство за добрия тонус

Правилният масаж на главата е истински катализатор на добро здраве. Редовният отпускащ масаж на кожата на главата има редица скрити достойнства – освен заздравяването на косата, той стимулира мускулите, отговарящи за тонуса на главата и влияе положително върху общото здравословно състояние. Кожата на главата трябва да се масажира, когато косата е суха, а средството за масаж, което се използва не трябва да се разтваря, за да се съхранят неговите полезни свойства. Манипулациите следва да протичат най-общо в 4 етапа:

Стъпка 1.
Започнете с движения, напомнящи миенето на главата. Няколко минути бавно втривайте средството за масаж, а след това с гребен (най-добре дървен) внимателно срешете косата в различни посоки.

Стъпка 2.
Разделете косата на прав път. Масажирайте с пръстите на ръцете кожата на главата равномерно от двете страни към темето, като натискате кожата между пръстите. По този начин се увеличава приливът на кръв към косата и кожата на главата става розова.

Стъпка 3.
Внимателно издърпвайте косата от корените, като засилвате и отслабвате напрежението. След това направете масаж с меки движения на ръцете.
Стъпка 4. Завършете масажа, като разрешете косата с гребен с кръгови движения обратно на часовниковата стрелка. След това внимателно се срешете и според указанието за употреба на средството за масаж или го измийте, или го оставете върху косата.

За идеалния масаж на кожата са необходими 10-15 минути, но дори една “пет минутка” ще ви освежи и ободри. Бъдете внимателни в избора си на средство за масаж: за сухата кожа на главата е необходима подхранваща формула, за чувствителната – успояваща. Удачни за всеки тип коса са балсамите или лосионите, съдържащи масло от жожоба. По своите свойства те се приближават до мастния секрет на кожата.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории