Последни Рецепти
Последни Статии

Мед с аспирин

Добавено в Uncategorized

Добави към моето меню

Облекчете болките в коленете с мед, аспирин и няколко капки йод

Болка в коленете се среща в различна степен и честота при различите хора. Коляното се намира под огромен стрес: натоварване по време на спорт или работа, затлъстяване, възрастови промени на хрущяла и какво ли още не.
Болката може да бъде толкова силна, че да затрудни ходенето. Трябва да посетите вашия лекар и да спазвате предписаното от него. Много добре се отразява топла минерална вода и кални бани.

Дядо ми изпиташе толкова силна болка в коленете, че се затрудняваше да ходи. Беше много едър и силен мъж, който се предвижваше с помощта на два бастуна в края на дните си. Обичаше да сяда до кошерите и казваше, че пчелната отрова ще му помогне. Пчелите не искаха да жилят стопанина на кошерите и той мажеше коленете си с мед и стоеше на слънце да нагрее хубаво краката му. А вечер баба му правеше компреси с мед и още нещо.

Това е лесна и ефективна рецепта на руския билкар Мураков. Неговите природни средства за лечение стават известни по време на Втората световна война и след това. В днешни дни те се разпространяват по различни форуми и социални мрежи.

Този мехлем, съставен от мед и аспирин, може да помогне за облекчаване на болката при артрит. Пчелният мед е естествен биостимулатор, който насърчава производството на ставна течност и възстановява клетките. Аспиринът ефективно намалява възпалението и насърчава възстановяването на тъканите.

Ето как може да си приготвим мехлема на руския билкар Мураков, за да облекчим болката в колената.

Аспиринов мед за болки в коленете снимка Мария Симова

Аспиринов мед за болки в коленете
снимка Мария Симова

Продукти:
ацетилсалицилова киселина (аспирин) – 10 таблетки
мед – 200 г за предпочитане е течен
йод – няколко капки

Начин на приготвяне:
– Натрошете таблетките аспирин и добавете течния мед, разбъркайте добре. Поставете сместа на топло място и в продължение на 10 дни, периодично разбърквайте с дървена лъжица.
– След десетия ден мехлемът е готов. Добавете няколко йод и разбъркайте
– С получения мехлем намажете болното коляно. Покрийте със стреч фолио (найлон) и отгоре покрийте с вълнено парче плат, за да се получи загряващ компрес. Може да се появи леко зачервяване на кожата и усещане за парене, тези нежелани ефекти отминават с времето.
– Правете процедурите вечер преди сън за през нощта, докато почувствате облекчение.

Масаж и раздвижване на коленете и на възпаленото съединение със специални упражнения правете всеки ден.

Този мехлем не е подходящ за хора, които са предразположени към алергии от пчелни продукти и аспирин.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории
  • Uncategorized