Последни Рецепти
Последни Статии

Патладжани по гръцки

Добавено в Гарнитури, Гръцка кухня, Ястия без месо

Добави към моето меню

Мелитзаносалата
или дип от патладжан, заради многото рецепти с патладжани името е Патладжани по гръцки.
На гръцки патладжан е (мелитзана – μελιτζανα) и е на голяма почит. Има много варианти на Мелитзаносалата , но най-често патладжана се приготвя печен на скара, вариантите са в подрпавките и добавките. Получава се пастет, вкусен поднесен с препечена филийка или топла домашна пита.

Продукти
3 големи патладжана
200 г кисело мляко
няколко стръка магданоз
2 скилидки чесън
2 с.л. зехтин
1 лимон

Приготвяне на Патладжани по гръцки

* Патладжаните се изпичат на скара за да получат леко опушен вкус. Като вариант може да ги надупчите с вилица и да ги изпечете във фурната
* Изстиналите патладжани се обелват и поставят в пасатор
* Добавят се нарязани скилидки чесън, магданоз и зехтина. Настъргана лимонова кора (по желание) и лимоновия сок. Млякото се добавя постепенно за да получите желаната гъстотата на дипа

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории