Пастет с извара
Добави към моето меню
Пастет с извара и кисели краставички
вкусен пастет, може да се поднесе с пълнени домати и краставици или с филийка хляб, може да се използва за плънка на палачинки или солена торта
Продукти
200 г извара
2 с.л. кисело мляко
2 с.л. сметана (може да се замени с кисело мляко)
2-3 кисели краставички
няколко стръка магданоз
няколко стръка копър
щипка кориандър
2-3 скилидки чесън
Приготвяне на пастет с извара
* Изварата се смесва с киселото мляко и се разбива до крем
* Добавя се сметаната и се разбива докато стане пухкава крем
* Добавят се нарязаните на много ситно кисели краставички
* Добавя се и магданоза и копъра също нарязани на ситно и пресования чесън
* Разбива се още веднъж
* Използвате за намазване на фолийи или с палачинки
Рецептата е в категория унгарска кухня. Унгарците са известни със своите туршии и се продават в магазина през цялата година, много са вкусни. Киселите краставички са два вида – кисели и пикантни. Киселите са много хрупкави и вкусни. Изварата им не прилича много на нашата, по-вкусна е и бяла, и като текстура е зърниста.