Последни Рецепти
Последни Статии

менюто според формите на силуета

Добавено в Диети

Добави към моето меню

Британски лекари определят менюто според формите на силуета

Колкото и да е странно, дамите, които си приличат в пропорциите, си падат по едни и същи вкуснотии. Те обаче пълнеят и еднакво от тях, установиха британски лекари. Затова предлагат
диета според извивките на силуета.
Може би на някои професори схоластици това ще им се стори еретично, но закръглените Еви са готови да опитат всичко само за да влязат в един номер по-тесни дрехи:)

Първият тип е дефиниран от онази група жени, които мъжете по принцип и в повечето случаи харесват. Въпросните дами са с тънка талия, пищен бюст, широк ханш и закръглени задни части. Визията им зависи от нивото на сексуалните хормони. А количеството погълната храна – от настроението. И понеже те са темпераментни и хедонистки, често хапват заради удоволствието и откривателството. Когато са влюбени, могат да не се докоснат дори до любимите си сладкиши, но нервни ли са, опустошават всичко по пътя си.
Съвети към тях: Освободете менюто си от наситените мазнини, не влизайте в схемата с трите яденета – тя не е за вас. Ориентирайте се към обезмаслено сирене и мляко (ако можете и без тях), пийте по два литра вода на ден. Когато освирепеете, си сварете зелен чай с лъжичка мед.

Вторият тип Еви са с широки рамене, плътна талия и добре развити китки и глезени.
Съвети към тях: За да не заприличате на гюлехвъргачки, забравете тлъстите пържоли, колбасите, бекона. Яжте колкото е възможно повече зеленчуци и плодове. Избирайте риба в ресторанта. Вашето бъдеще е във вегетарианството.

В третата група от нежни създания, избрани от британските лекари, са включени тези от тях, които са с малък бюст, фини глезени и китки. Но, за жалост, талията им никак не е оформена категорично и имат бричове.
Съвети към тях: Намалете чая, кафето и шоколада. Избягвайте всички рафинирани храни. Когато сте на ръба на душевното равновесие, хапнете филийка черен хляб с малко филе. Никакви млечни продукти. Започнете да пиете чай от билки, но без захар.

Може би най-драматична е ситуацията при дамите по четвъртата писта – те са пухкави от главата до петите.
Съвети към тях: Наблегнете на зеленчуците и растителните протеини. Яжте три пъти на ден – спокойно, без да бързате, без излишни емоции. Компенсирайте млечните храни с тези, които съдържат минерали – сусам, сардини, бадеми, орехи, лешници, боб, леща, риба. Забравете за белия хляб и сиренето.

Албена Атанасова

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории