Последни Рецепти
Последни Статии

Скъпоценни камъни

Добавено в Хороскоп

Добави към моето меню

Всяка зодия има свой камък, който й носи късметЕдва ли има по-подходящ дар от камъните. Скъпоценни или не, те са част от вечността. Връзката на нашия свят със звездите. Уникални и неповторими като всеки един човек. Носят послание и помагат при болка.

Перлите лекуват язва, малахитът успокоява Всяка зодия има свой камък, който й носи късмет

Още от древността хората вярвали, че за всяка болка има камък, който я лекува. Перлата успокоява стомашни проблеми и язва, помага на неуверените да добият кураж. Ахатът лекува безсъние и треска, защитава от уроки и лоши очи. В превод от гръцки ахат означава “щастлив” Коралът помагат при болести, свързани с белите дробове и при депресия. Лекува дори лудост и дава на притежателя си мъдрост. Цирконът успокоява болката и засилва самоувереността. Помага за натрупване на богатство. Авантюринът изостря емоциите, внушава самоувереност и оптимизъм, помага в любовните дела. Той обаче не бива да се носи дълго време. Зеленият цвят на малахита релаксира и успокоява нервната система. Името му означава “мек”. Подходящ е за хора на изкуството, както и за малки деца. Александрита наричат “магически барометър”. Вярва се, че той променя цвета си при наближаващо нещастие – пожълтява. Диамантът е доста противоречив и капризен. Смята се за камък на любовта – на върха на стрелите на Купидон има диаманти. Но носи нещастие на тези, които го придобият по нечестен начин. Казват, че трябва време, за да свикне с вас. За това са нужни поне 9 години. Дотогава е препоръчително да го носите не по-често от веднъж в месеца. Гранатът е подходящ само за емоционални и активни хора. Кехлибарът подмладява, разкрасява и пречиства организма. Може да се носи постоянно. Лазуритът е камъкът на каръците, защото носи късмет. Нефритът подмладява и вглъбява човек във вътрешния му свят. Потъмняването му е знак за предстоящо нещастие. Опалът не бива да се носи продължително, защото ражда несбъднати мечти и илюзии. Планинският кристал укрепва паметта и избистря мисълта. Рубинът е противопоказен за хора със заболявания на кръвта и проблеми с кръвното налягане. Смарагдът е камъкът на младите майки и мореплавателите. Той и топазът засилват интуицията. Тюркоазът е подходящ за хора, които обичат да рискуват.

Диамантът е дар от звездите

Диамантът винаги е бил камъкът на любовта, който задължително стои върху годежния пръстен. Но цената на най-чистите образци не е по джоба на всеки. Можеш да намериш диамант на невероятната цена от 50-60 лв. Той обаче ще е нешлифован. За обработен камък, в зависимост от каратите, теглото, цвета и чистотата, ще трябва да дадеш десетки пъти повече. Ако не разполагаш с толкова пари, просто харесай друг камък. Подаръкът ще е уникален, защото два еднакви със сигурност няма. Цените на полускъпоценните и скъпоценните късчета варират от 50 стотинки до стотици левове според вида, големината, обработката.
Колекционерите обикновено търсят необработени друзи и геоди с причудлива форма или цвят. Ако обаче искаш нещо, което няма да събира прах върху етажерката вкъщи, имаш още много варианти за избор. За лев-два може да си купиш ключодържател. За дамите се предлагат различни пръстени, гривни, огърлици, часовници. Може да избереш и талисман, изработен от камък. На пазара има фигури на различни животни, дръвчета с листа и цветове от камъни, стилни статуетки,
фигури за шах или пулове за табла
Продават се и фонтани за градината или хола. Освен това всеки зодиакален знак притежава собствен скъпоценен къс, който му носи късмет. Търговците ще ви кажат кой камък на коя зодия отговаря.

Аметистът отказва пияниците от чашката

Камъкът аметист възпира пияниците да посягат към чашката. Името му в превод от гръцки означава “трезвен”. Легендата е свързана с бога на виното Дионис. Той се влюбил силно в красивата нимфа Аметис. Прекрасната девойка обаче не изпитвала същите чувства към вечно подпийналия грозноват старец. Тя вече била обещала сърцето си на един млад овчар. Богът обаче не приемал “не” за отговор. Нимфата се опитала да избяга от него, но се спънала и паднала. Докосвайки се до земята, се превърнала в красив виолетов камък – аметист. Затова и до днес се вярва, че той помага на алкохолиците да се излекуват.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории