Последни Рецепти
Последни Статии

Развенчани митове за бременността

Добавено в Дом & Семесйтво, Здраве, Любопитно

Добави към моето меню

Развенчани митове за бременността
Емили Остер (Emily Oster) е професор по икономика и автор на книга EXPECTING BETTER: Why the Conventional Pregnancy Wisdom is Wrong – and What You Really Need to Know в която разказва за своята бременност и нещата, които е научила, а като икономист е задавала въпроси на които е търсила отговори.

EMILY-OSTER
Емили Остер По време на бременността

Някои от нейните наблюдения противоречат на общоприетия модел за бременността и разглежда едно по-свободно отношение към жената в това състояние.
В своята книга „В очакване на най-доброто“ тя твърди, че чаша вино на ден – това може, много кафе няма да навреди на детето и че малко каченото тегло по време на бременността е по-тревожно отколкото прекаленото много.
Тя твърди, че ограничаване на бременната в храната са много разширени и че употребата, разумната употреба на алкохол, не влияе на IQ или на поведението на детето.
Книгата тя написва като се основава главно на своята бременност и на данни от различни изследвания.

EMILY
Емили Остер със своята мака дъщеря

Що се отнася до кафето тя открива несъответствия в общоприетата статистика за връзка между употребата на кафе и по-високия брой на спонтанните аборти.
Що се отнася до алкохола, стига до извода, че два пъти в седмицата в продължение на първите три месеца и веднъж през втория и третия триместър – чаша вино е безопасна.
Боядисването на косата не е по-опасно в този период.
Но градинарството може да доведе до риск от заразяване с токсоплазми – предизвиква се от паразити от контакт с котки и техните фекалии. Жена, която се зарази с тях преди или по време на бременнността може да ги предаде на своето дете.

Пълното название на книгата е EXPECTING BETTER: Why the Conventional Pregnancy Wisdom is Wrong – and What You Really Need to Know by Emily Oster. Copyright (c) 2013 by Emily Oster. Reprinted by arrangement with The Penguin Press.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории