Последни Рецепти
Последни Статии

Морските дарове помагат за зачеване

Добавено в Здравословно хранене

Добави към моето меню

Морските дарове са екзотика у нас (тези, които не живеем край морето често избора ни се свежда до покупка на замразени такива и миди) Това, което видях като изобилие в Барселона ме прати да търся рецепти затова как да ги приготвям. Няма друг продукт, който да може да се сравни по полезни свойства с морските дарове. А с тях могат да се приготвят много рецепти, лесно, бързо и ефектно
Много лесно и вкусно се получава с паста:

макарони с морски дарове
акарони с морски дарове

Морските дарове са едновременно вкусна храна, афродизиак и улесняват зачеването.

Дългогодишни проучвания на американския екип сред над 500 двойки установяват, че морските дарове повишават сексуалното влечение и при мъжете, и при жените, а в допълнение – подобряват качеството на спермата и на яйцеклетките за улесняване на зачеването. Конкретните данни от проучването показват, че най-благоприятен ефект върху качеството на секса и шансовете за зачеване се отчита при двойки, които консумират морски дарове поне 2 пъти седмично.

Основните ползи от морските и океански храни за сексуалното и репродуктивно здраве идват от разнообразния им състав и хранителни вещества:
Цинк;
Селен;
Йод;
Антиоксиданти (най-вече астаксантин);

riba bcn 6
рибен магазин в Барселона

Учените установяват, че над 90% от проследените двойки, които ежеседмично хапвали морски храни, успели да заченат рожба още в рамките на първата година на усилени опити.

На база на позитивния си ефект върху сексуалното влечение и плодовитостта морските дарове се нареждат сред най-полезните храни. Това е доказателство, че проблеми от сексуално естество и репродуктивни нарушения и при двата пола може да се преодоляват и чрез напълно естествени средства, а по-сериозна помощ следва да се търси чак когато този подход се окаже неефективен.

Морските дарове трябва да се консумират внимателно, заради случаи на повишена алергична нагласа – те са сред храните, проявяващи най-сериозни алергенни свойства.

Бирата и виното подобряват мъжката плодовитост
Бирата и виното са полезни за мъжете, които искат да станат бащи, защото подобряват качеството на спермата.
Ефектът се дължи на антиоксидантите в гроздето и на съединението хсантохумол в хмела, които предпазват клетките от увреждане. Препоръчваното количество обаче е малко – около бутилка вино седмично, или няколко малки бири.

Още три храни за по-добра мъжка плодовитост
Червено месо (свинско, говеждо, агнешко) – източник на цинк, важен елемент за поддържането на нормални нива на мъжкия полов хормон тестостерон. Минералът е ключов и за производството на здрава и подвижна сперма.
Мазни риби – подобрява качеството на спермата, тъй като омега-3 мастните киселини в рибата улесняват проникването на сперматозоидите в яйцеклетката.
Ядки -подходящ избор за мъжете, които искат да станат бащи.

Данните от проучването са публикувани в изданието Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории