Кулинарни тайни за морски дарове
Добави към моето меню
Няма друг продукт, който да може да се сравни по полезни свойства с морските дарове. А с тях могат да се приготвят много рецепти, лесно, бързо и ефектно
Кулинарни тайни за морски дарове
Морските дарове са извор на полезни вещества. Високото съдържание на йод, протеини и микроелементи, които са необходими за здравето ни прави морските дарове изключително полезни. Те са богати и на витамини А, Д, Е, В12, В6. Различните морски деликатеси имат свой набор от полезни вещества.
Мидите са богати на желязо, селен, витамин В12 така и на наситени мастни киселини омега-3.
Калмарите са наситени на аминокиселини – метионин, тирозин и триптофан, витамини Е, В6, както и на желязо и йод.
Стридите са богати на цинк, желязо, никотинова киселина и витамин В12.
Скаридите съдържат много витамини В12, А, Е и Д.
Хайверът е богат на витамин В5, рибофлавин и цинк. Хайверът, освен признат деликатес, е и много вкусен и полезен.
Всички видове риби са незаменим източник на хранителни вещества. Сред многото витамин специално място трябва да се отдели на витамин Д. Рибата трябва да присъства в нашето меню. Ако следваме средизиморската диета и морските дарове присъстват 2-3 пъти в седмицата на нашата трапеза по този начин поддържаме баланса на минерали калций, фосфор, желязо, както и елементи, като селен, цинк и йод в нашия организъм.
От морските дарове може да се приготвят много изискани рецепти.
обичам ги всичките….
обичам ги всичките….
и аз ги обичам всичките Майче
и аз ги обичам всичките Майче
sssstraxotni saaaaaaa
sssstraxotni saaaaaaa
Daaaaaaaaaa
Daaaaaaaaaa
А,че имат много холестерол и трябва да се ядят с внимание защо никой не писа?
А,че имат много холестерол и трябва да се ядят с внимание защо никой не писа?
Въпрос на вкус.Не бих казала че ми харесват…………..
Оооо, всички са ми любими! Направо ги обожавам! А и моят мъж както не знае да ги приготвя мммммм!