Ягодов мус
Добави към моето меню
Ягодов мус
Рецепта Магдалеена Малоир
”Мъничко, червеничко- царя от пътя отбива.” Що е то??? Ягодов мус!
РЕЦЕПТА:
500г пресни, измити и почистени ягоди,
100г захар,
15г желатин,
250г сладкарска сметана
* В блендер разбиваме захарта с ягодите. Полученото пюре можем да прецедим, по желание.
* От него отделяме 1/3 и леко го затопляме, след което добавяме желатина, предварително накиснат в 2-3 суп.лъжици вода.Добавяме е разбъркваме и останалото пюре. Разбиваме до сгъстяване сладкарската сметана и я добавяме съм ягодовото пюре с леко разбъркване (с шпатула).
* Изсипваме готовата смес в предварително намокрена , подходяща форма ( може и в чаши за индивидуално сервиране).
* Охлаждаме муса в хладилник 4-5 часа.
* Преди изваждане, потапяме формата за 5 секунди в друг съд с гореща вода, което позволява безпроблемното изваждане на муса върху поднос. * Гарнирате с малко фантазия и задължително с много любов !