Последни Рецепти
Последни Статии

Mусака с коприва, картофи и сирене

Добавено в Ястия без месо

Добави към моето меню

Една вкусна запеканка с коприва, картофи (последните за тази зима, ако са ви останали) и поръсена обилно със сирене и кашкавал
Mусака с коприва, картофи и сирене

Продукти:
1 кг картофи
200 г сирене
50 г кашкавал
500 г коприва (1 торбичка)
3-4 стръка пресен лук
2 яйца
200 г кисело мляко
2 с.л. олио
2 с.л. брашно

Начин на приготвяне:
• Копривата се почиства и се залива с гореща вода да се попари, за да не пари. След което се нарязва на ситно.
• Картофите се измиват и се слагат да се сварят, докато като се бодне с вилица да може да влиза, след което се обелват и нарязват на тънки кръгчета
• В тавата се реди ред кръгчета картофи, поръсва се нарязана коприва, нарязан зелен лук и натрошено сирене, ред картофи, коприва и се завършва с ред картофи
• Яйцата се разбиват с 2 с.л. брашно, 2 с.л. олио и киселото мляко и с тази смес се заливат картофите
• Когато мусаката се запече се поръсва с настърган кашкавал и се връща докато добие апетитен загар.
• Поднася се със зелена салата

Идея: картофите може да се заменят с ориз или дребна паста – получава се също вкусно пролетно ястие

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории