Mусака с коприва, картофи и сирене
Добави към моето меню
Една вкусна запеканка с коприва, картофи (последните за тази зима, ако са ви останали) и поръсена обилно със сирене и кашкавал
Mусака с коприва, картофи и сирене
Продукти:
1 кг картофи
200 г сирене
50 г кашкавал
500 г коприва (1 торбичка)
3-4 стръка пресен лук
2 яйца
200 г кисело мляко
2 с.л. олио
2 с.л. брашно
Начин на приготвяне:
• Копривата се почиства и се залива с гореща вода да се попари, за да не пари. След което се нарязва на ситно.
• Картофите се измиват и се слагат да се сварят, докато като се бодне с вилица да може да влиза, след което се обелват и нарязват на тънки кръгчета
• В тавата се реди ред кръгчета картофи, поръсва се нарязана коприва, нарязан зелен лук и натрошено сирене, ред картофи, коприва и се завършва с ред картофи
• Яйцата се разбиват с 2 с.л. брашно, 2 с.л. олио и киселото мляко и с тази смес се заливат картофите
• Когато мусаката се запече се поръсва с настърган кашкавал и се връща докато добие апетитен загар.
• Поднася се със зелена салата
Идея: картофите може да се заменят с ориз или дребна паста – получава се също вкусно пролетно ястие