Последни Рецепти
Последни Статии

Не на късния обяд

Добавено в Здравословно хранене

Добави към моето меню

Ако искате да отслабнете забравете за късния обяд
Много диетолози препоръчват да не се приема много храна вечер и да е поне 2 часа преди лягане. И въпросът не е само в това, че вечер има риск да поемем повече храна, като наваксваме по този начин за пропуснатите хранения през деня. Освен това метаболичните процеси в организма се забавят и това води до това, че мазнините не може да се изгарят ефективно.
Група изследователи от американски и испански учени е успяла да установи кое е времето, което се явява най-благоприятно за приемане на храна на обед.

dieta

Късният обяд водо до диабет и затлъстяване
Тази, които желаят да отслабнат не трябва да обядват по-късно от 15 часа.
Учените стигат до този извод след като са провели изследване с участие на 420 човека, които имат наднормено тегло. За тях учените създават специална диета с продължителност от двадесет седмици. Резултатите показали, че доброволците, които обядвали до 15 часа могли да отслабнат повече от тези, които обядвали по-късно. Първите отслабнали с 10 кг, а другите – с 7,7 кг средно.
По думите на автора на експеримента д-р Франк Шиър проведеното изследване показва колко са взаимосвързани процеса на отслабване и времето на обеда.
Изводът е, че тези, които искат да отслабнат трябва не само да внимават за това какво приемат като храна, но и кога го правят.

Източник The Telegraph

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории