Огретен с картофи и лук
Добави към моето меню
Огретен с картофи и лук
Вкусна рецепта с картофи, лук, сметана ….
Продукти
8 средно големи картофа, около 1кг
4 големи глави кромид лук
3 яйца
100 мл прясно мляко
100 мл сметана
1 с.л. олио
150 г кашкавал
Подправки по избор – смлян черен пипер, чубрица, босилек, лют червен пипер
Рецепта за Огретен с картофи и лук
• Картофите се измиват и обелват. Нарязват се на тънки кръгчета
• Кромид лука се реже на тънки шайби и се претрива леко с пръсти за да се разделят кръгчетата лук
• Тава за печене се намазва с олио. Разпределя се 1/3 от картофите, поръсва се с 1/3 от лучените кръгчета и се поръсва с 1/3 от кашкавала. Продължава да се редят продуктите като се завършва с кашкавал
• В купа се разбиват яйцата, добавя се прясното мляко и сметаната и се бърка до получаване на хомогенна смес
• Сместа се излива върху картофите в тавата и се овкусява с подправки на вкус
• Пече се около 1 час на средна фурна на 180 градуса
• Сервира се топло ястието със салата по избор. Тъй като това е зимно ястие добре се съчетава с туршия и кисели краставички