Последни Рецепти
Последни Статии

Какво не знаем за любовта

Добавено в Дом & Семесйтво

Добави към моето меню

Какво не знаем за любовта
Любовта е търпение. Любовта е нежност. Любовта ни държи здрави, прави ни щастливи и вечно млади! Ето как:

Любовта е като шоколада

Съществува съвсем естествена причина, поради която влюбените не могат да се откъснат един от друг. Любовта е един вид пристрастяване, което се обяснява с химически процеси. Влюбването активира центровете на удоволствието в мозъка и увеличава производството на химикала допамин, който ни кара да се чувстваме добре и e ключ към пристрастяването. Консумирането на шоколад има ефект върху същите зони в мозъка, което обяснява защо след първото парченце шоколад, не можем да спрем да ядем. Допаминът е част от химически коктейл, който “взривява” нашето настроение и енергийни нива и ни пристрастява към нашето “захарче”. Всяка промяна или новост кара хормона на щастието да избухне, дори и след дългогодишна връзка.

Носът ни “разпознава” нашата половинка

Когато се запознахте, имахте ли чувството, че това е Той/Тя? Носът ви със сигирност го/я е “разпознал”. Това се отнася особено за жените, които “подушват”, кой мъж притежава добър генетичен материал за нейните деца.Те безпогрешно избират мъж, който има достатъчно различни гени от нейните, защото при голямо сходство бъдещите деца са изложени на риск от редица здравословни проблеми. Онова, с което определен мъж ги привлича, е хормонът феромон. Обонянието на жените е особено развито по време на овулация. Когато те харесат мириса на определен мъж, нивата на естрогена – женският полов хормон, рязко скачат.

Бракът не ни подлудява, той ни прави здравомислещи

Изследвания сочат, че сключването на брак засилва мисловната дейност и намалява депресията и напрежението. Много жени достигат дълбоко задоволство от интимността на брака. Това чувство укрепва тяхното самочувствие и себеоценката им.

От успешната връзка зависи нашето здраве

Женените хора са по – здрави. Те имат по – силна имунна система, която ги предпазва от вирусни заболявания и други неразположения и по – голяма продължителност на живота – средно с цели 8 години! Брачната хармония предпазва съпрузите от сърдечно – съдови болести и удар. Сърцето винаги знае, дали един брак е щастлив или не! Сексът облекчава моментално главоболието и намалява депресията. Адреналинът, който се отделя по време на любовния акт, действа като естествен антихистамин, и даже да ви освободи от зимната хрема и неразположение.

Сексът ни прави по – здрави и по – красиви

Хората, които правят секс 4 – 5 пъти на седмица, изглеждат по – млади с 10 години от тези, които правят секс само 2 пъти. Защо? Причината е, че отделяният при оргазъм тестостерон поддържа мускулната маса на мъжа, а естрогенът, който се надига в такъв момент при жените, прави косата им по – блестяща, а кожата по – гладка – и двете символ на младостта.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории