Последни Рецепти
Последни Статии

да премахнем болката във врата

Добавено в Здраве

Добави към моето меню

Как да премахнем болката във врата?
Няколко прости, но ефективни упражнения.

Всяка дейност, свързана с застояване в едно и също положение – било в офиса, било когато караме кола, влияе негативно на състоянието на шията и често води до появата на болки. Последните изследвания показват, че редовните физически упражнения в съчетание с разтягането помагат за освобождаването от нея.
Упражненията с натоварване не само развиват мускулната сила, но и увеличават подвижността на шията и подобряват осанката. Силовите тренировки трябва да включват упражнения за съпротивление или упражнения с утежняване.
Ето няколко примерни упражнения (всяко от тях трябва да се повтори 10-20 пъти):
1. Седнете изправени. Разтворете ръцете в двете страни и свийте лактите нагоре. След това бавно свивайте и разтваряйте рамене.
2. Поставете дясната длан върху дясната страна на шията. Преодолявайки съпротивлението, бавно накланяйте главата надясно. После повторете същото с другата ръка от лявата страна.
3. Скръстете ръце зад врата и преодолявайки съпротивлението на двете длани, бавно накланяйте главата назад.
4. Упражнение “не”: бавно клатете брадичката – тя трябва да се приближава до гърдите.
5. Упражнение “да”: бавно въртете главата в противоположни страни. Брадичката трябва да бъде паралелна на линията на раменете.
6. Упражнение “може би”: бавно накланяйте главата наляво и надясно. Ухото трябва да се намира над рамото.
7. Въртете раменете си напред и назад. Започнете упражнение за 10-15 секунди, като постепенно увеличавате амплитудата на въртене.

И най-накрая – спете на удобна възглавница. Дали тя е такава или не можете да разберете по евентуалната болка, която изпитате, щом се събудите.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории