Последни Рецепти
Последни Статии

Недостатъчната слънчева активност – причина да дебелеем

Добавено в Диети

Добави към моето меню

Мнозина от нас са чували, че зимата и студеното време не са подходящ период за диети и за отслабване. Българската традиция е такава, че най-студените месеци от годината са един низ от празници и богати трапези. Като резултат се оказва, че в началото на пролетта сме качили някой и друг килограм. Оказва се, че има и обяснение, което включва ниските температури и намаленото слънчево греене и по-краткия ден.

snow food pix
Недостатъчната слънчева активност – още една причина да дебелеем

Учени установиха, че хората, които живеят в райони със студен климат, по-бързо натрупват телесно тегло и по-бавно отслабват, съобщи Лайф.
Недостатъчната слънчева активност в северните страни е сред главните причини за затлъстяване, заключиха учените от университета на провинция Алберта в Канада.

Резултатите от изследването им сочат, че недостатъчната слънчева активност 8 месеца в годината не позволява бързо да се изгарят подкожните мазнини и предизвиква постоянно натрупване на телесна маса.

Светлинната терапия“ може да допринесе не само да се възстанови нарушеният метаболизъм в организма, но и да се избегнат тежки заболявания, твърдят учените.

По думите им, слънчевата активност отговаря за активирането на редица процеси във вътрешността на човешките клетки и е невъзможно многогодишният недостиг на слънчева светлина да бъде излекуван с „една-единствена инжекция“.

Понастоящем генетици и диетолози изследват въздействието на слънчевата светлина върху обмяната на веществата. Ако всичко върви по план, след няколко години може да бъде пусната в продажба „слънчева таблетка“, съдържаща витамини и микроелементи, които нормализират процесите в организма.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории