Последни Рецепти
Последни Статии

Средиземноморска диета помага забременяване при жените

Добавено в Здравословно хранене

Добави към моето меню

Средиземноморска диета засилва плодовитостта при жените

Жените, които се хранят предимно със средиземноморски тип храни, имат по-големи шансове да забременеят, след като се подложат на лечение за плодовитост, сочат данните от изследване публикувани през 2010 г. Холандски изследователи са наблюдавали 161 двойки, подложени на лечение за плодовитост. Те установили, че при жените, чийто хранителен режим се приближава най-много до средиземноморския тип хранене, шансовете за забременяване са били с 40% по-големи.

pregnant pix 4

Учените от университета Еразъм в Ротердам посочват още, че най-важните храни са растителните масла, зеленчуците (предимно боб, грах и други бобови растения) и рибата. От жизнена важност са мастните киселини Омега-6 и Витамин Б6.

Нова публикация през 2018 г. показва, че жените, които следват диета, богата на свежи плодове и зеленчуци, риба и зехтин, може да имат по-добър шанс да забременеят ин витро.

Това са установили учени, проследявайки жени, които се подлагат на процедури за ин витро забременяване. Изследването показва, че тези от тях, които са следвали т. нар. „Средиземноморска диета“ са имали 65-68% по-голям шанс за успешно забременяване и раждане в сравнение с жените, които не се придържат към този тип хранене“.

mediterian diet 450
Средиземноморската диета включва повече плодове и зеленчуци, богати на фибри храни, риба и зехтин. Червеното месо се консумира по-рядко и по малко.

Тя е известна с това, че влияе добре на здравето на сърцето и кръвообращението. Резултатите от това изследване показват, че жените, които искат да забременеят, трябва да се хранят здравословно, тъй като научно е установена връзката между тези две неща.

Предишни изследвания вече са установили, че Витамин Б6, предписван на жените, които изпитват трудности да забременеят, повишава шансовете им да станат майки

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории