Карамелен сладкиш с нектарини
Добави към моето меню
Карамелен сладкиш с нектарини
време за приготвяне 15 мин
време за печене 40 мин
Продукти
600 г нектарини
3 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. прясно мляко
2 ч.ч. брашно
50 г краве масло
1 пакетче ванилия
1 пакетче бакпулвер (10 г)
Приготвяне на Карамелен сладкиш с nektarini
* Фурната се включва и в нея се поставя тава в която е поръсено равномерно с 1/4 от захарта. Слага се да се карамелизира
* Когато захарта стане на светъл карамел се добавя кравето масло и тавата се изважда от фурната
* През това време некатарините се нарязват на филийки и се подреждат в тавата въху карамела
* Яйцата се разбиват със захарта (ако сте любители на сладкото добавете още малко захар да стане цяла ч.ч.)
* Добавя се брашното пресято с бакпулвера и ванилията, както и прясното мляко. Сместа се разбърква и се изсипва равномерно върху плодовете, малко по-гъста е от кексово тесто
* Сладкишът се пече на средна фурна на 190 градуса до готовност
* Проверява се с клечка за зъби – да излиза суха, тогава се изключва фурната и се оставя около 15 мин при отворена врата на фурната
* Готовият сладкиш се обръща в поднос – да дойдат плодовете отгоре и се реже на парчета.