Последни Рецепти
Последни Статии

Какаото подобрява паметта

Добавено в Здравословно хранене

Добави към моето меню

Какаото подобрява паметта
Да се съхрани паметта може и на 70 години и по-късно. За да се случи това трябва да се живее разумно и здравословно, и късмет си трябва, добре генетика и щастлив семеен живот.
За да запазим паметта си и на стари години може да ни помогне
Какаото
Това е резултат от изследване на учени от САЩ и Италия. В университета в Аквил било проведено изследване с участие на 90 човека на възраст над 70 години. Доброволците разделили на три групи. В продължение на осем седмици всеки ден на участниците в
– първата група давали напитка съдържаща 45 милиграма какао
– втората – 520 мг какао
– третата – 990 мг какао
С помощта на специални тестери учените проверявали краткосрочната памет на учстниците в експеримента и скоростта с която те усвоявали новата информация.
Най-добрите резултати показали участниците в групите, които консумирали повече какао. Техните когнитивни способности, включително паметта, били по-високи. Показателите за работата на мозъка се подобрили с 40%. Също така се наблюдавало понижение на крвъното налягане и резистентност към инсулин.
Обяснението
Какаото съдържа флавоноиди
Флавоноидите могат да намалят риска от развитие на старческо слабоумие за сметка на защита на нейроните от повреждане и подобряват кръвоснабдяването на главния мозък.

Резултатите от изследването са публикувани е списание Hypertension.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории